Rss

Raalte

Nu ook in Raalte

Per 1 februari 2017 zijn we ook gevestigd in Raalte.

Raalte ligt centraal in Salland en er is veel bedrijvigheid in deze regio.

Om ook de klanten hier goed te kunnen bedienen is het noodzakelijk om hier dichtbij te zitten, zodat we snel een bus op de stoep kunnen neerzetten.

Het leek een gouden greep. Een eigen koeriersdienst opzetten om uitzendkrachten ervaring op te laten doen en ze voor te bereiden op een mogelijke baan in transport en logistiek. Jan van Heun van Uitzendbureau Salland staat er ook nog steeds voor de volle honderd procent achter. Een interne heroriëntatie heeft echter uitgewezen dat ze zich met de corebusiness willen bezighouden: uitzenden, opleiding, werving en selectie.

Warme band
Koeriersdienst Salland gaat daarom per 1 februari verder onder de vlag van J & J Verskoeriers uit Twello. En dat Uitzendbureau Salland uitkomt bij J & J Verskoeriers is niet heel vreemd. Er is namelijk sprake van een warme band. Het Twellose bedrijf maakt al zo’n twee jaar regelmatig gebruik van de uitzendkrachten die in sommige gevallen zelfs een vast dienstverband krijgen aangeboden.

“De vraag of we Koeriersdienst Salland wilden overnemen, kwam op een prima moment”, aldus eigenaar Jan Overmars. “We hadden al langer plannen om te groeien. We zijn nu voornamelijk actief in de regio Stedendriehoek en willen zien of we in Salland meer voet aan de grond kunnen krijgen.”

Naam blijft
Met behulp van het netwerk dat Uitzendbureau Salland heeft opgebouwd moet dat zeker gaan lukken. De naam Koeriersdienst Salland blijft intact, net als de standplaats Raalte. “We blijven garanderen dat we binnen een half uur ter plekke kunnen zijn. Dat kunnen we doen omdat we werken met chauffeurs uit Raalte”, verzekert Overmars die door zijn jarenlange ervaring in koel- en vriestransport weet hoe de hazen lopen. “Als je met verse producten te maken hebt, moet je adequaat reageren. Snelheid is allesbepalend.”

De samenwerking is volgens beide partijen een typisch voorbeeld van een win-winsituatie: uitbreiding van het werkgebied enerzijds en een opleidingsplek voor jongeren of zij-instromers die het chauffeursvak in willen anderzijds. De nieuwe eigenaar blijft dan ook zaken doen met Uitzendbureau Salland. “Een prettig bedrijf met hele flexibele uitzendkrachten. Dat is voor ons echt een pré, want alleen dan kun je maatwerk leveren”, aldus Overmars die blij is dat het uitzendbureau zijn nek uitsteekt als het gaat om opleidingstrajecten. “Onze branche schreeuwt om goede krachten.”